Νάξος - Ploes Seaside Houses στη Νάξο, Πλάκα

Νάξος

Η Νάξος, που κατά τον Ηρόδοτο ξεπερνούσε σε πλούτο όλα τα νησιά, είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων (το όνομα οφείλεται στην κυκλική διάταξη των νησιών γύρω από το ιερό νησί της Δήλου). Σύμφωνα με τη μυθολογία, στη Νάξο εγκατέλειψε ο Θησέας την Αριάδνη, η οποία τον είχε βοηθήσει στην Κρήτη να νικήσει το Μινώταυρο, με τον όρο να την πάρει μαζί του.

Διαθέτει τεράστια ακτογραμμή, ορεινή ενδοχώρα σπάνιας ομορφιάς με μοναδικούς παραδοσιακούς οικισμούς και αναρίθμητες, αχανείς παραλίες που ικανοποιούν κάθε γούστο (Αγία Άννα, Άγιος Προκόπιος, Πλάκα, Αλυκό, Μουτσούνα, Αγ. Γεώργιος, Μικρή Βίγλα, Καστράκι, Καλαντός κ.α.). Το νησί παρουσιάζει μεγάλο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Μεταξύ των μνημείων που αξίζει να επισκεφθεί κανείς είναι η Πορτάρα, το Ενετικό Κάστρο, ο Πύργος Σανούδου, ο Κούρος στις Μέλανες και το άγαλμα του Απόλλωνα, ο Ναός της Δήμητρας, το Ιερό του Διονύσου κ.α.

Η Πλάκα

Η παραλία Πλάκα της Νάξου, φυσική συνέχεια της Αγίας Άννας, βρίσκεται στο δυτικό μέρος του νησιού. Αγαπημένη παραλία των hippies κατά τις δεκαετίες του '60 και του '70, σήμερα επιφυλάσσει άλλου είδους συγκινήσεις για τον επισκέπτη.

Δραστηριότητες

Το νησί προσφέρεται για ποικίλες δραστηριότητες (windsurfing, kitesurfing, snorkeling, παραθαλάσσια ιππασία, πεζοπορία, ποδηλασία κ.α.), για τις οποίες μπορούμε να σας παρέχουμε σχετική ενημέρωση.